Door de ogen van een kunstenaar. (Kinderen van 9 -11 jaar )

Wat maakt een kunstenaar? Kijk door de ogen van een kunstenaar!

Wassily Kandinsky schilderde muziek met kleuren, Henri Matisse schilderde met een schaar. Panamarenko bouwde gekke vliegmachines, Andy Warhol gebruikte gewone voorwerpen uit zijn keukenkast. Sommige kunstenaars tekenen enkel kromme lijnen en andere alleen rechte lijnen. Kunstenaars kijken op een speciale manier naar de wereld. Ben je nieuwsgierig om door de ogen van een kunstenaar te kijken en zou je graag zelf kunst willen maken? Wat is kunst eigenlijk? Hoe kan je kunstenaar worden? 

In vijf workshops zoeken we het antwoord op deze vragen en maken we zelf een tentoonstelling.
Denk je dat je geen of wel talent hebt? Stel je dan deze vraag: maakt kunst me nieuwsgierig en vind ik het plezierig om creatief bezig te zijn? Ja! Kom dan maar af!

De cursus gaat door in Villa Akebia op woensdag van 13u30 tot 15u00

Woensdag. 9/9, 16/9, 23/9, 30/9 en 7/10

Kostprijs? 80 euro voor 5 lessen. Materiaal inbegrepen.

Karo Frooninckx is muzo/zorgleerkracht en psycholoog. Met een voorliefde voor (beeldende) kunst zet ze graag kinderen aan om creatief te denken, zichzelf op een expressieve manier te uiten en uitdagingen aan te gaan. Ze is reeds 8 jaar werkzaam in het basisonderwijs, na het volgen van de masterclass Inspirator muzische vorming bij Koen Crul werd ze ook student Beeldende Vorming in de Academie voor Beeldende Kunst te Gent en Aalst.