Lessen

Villa Akebia biedt o.a. alternatief muziekonderwijs voor kinderen vanaf 6 jaar. Muziek wordt hier niet, zoals in het traditionele onderwijs benaderd via het hoofd maar via het lichaam. Het is de meest natuurlijke manier om muziek over te brengen. Gehoortraining, beweging, aanvoelen vanuit de verschillende zintuigen, improvisatie, creativiteit zijn de parameters die worden ingezet. Naast piano wordt er ook ukelele en voor iets ouderen gitaar aangeboden. De lessen voor de kleinsten worden in groep aangeboden en volgen de principes van de Methode Dalcroze uit Zwitserland.

Ons team bestaat uit professionele muzikanten met een Master Diploma Conservatorium en lerarenopleiding met samen meer dan 65 jaar ervaring enerzijds als docent instrumentaal ensemble, notenleer, gitaar, piano aan verschillende academies, anderzijds als uitvoerend musicus in verschillende ensembles.

Voor wie?

Jonge kinderen: Je bent nieuwsgierig naar al die witte en zwarte toetsen, naar de klank van die snaren, maar te jong voor de muziekacademie?

Tieners en jongeren: Je wil graag muziek spelen als hobby, gewoon voor jezelf en voor de fun, maar je hebt geen zin in extra theorielessen of examens? Wat dacht je van muziekles op maat? Op jouw tempo, zonder verdere verplichtingen!

Volwassenen: Je wil graag piano, ukelele of gitaar leren spelen zonder 2 of 3 avonden per week in de muziekacademie te spenderen? Je hebt ooit al gespeeld en je wilt de draad terug oppikken? Volg les op je eigen niveau, wanneer het jou past.

Villa Akebia biedt naast de muzikale ontplooiing ook cursussen yoga aan.