Ukelele-atelier

Ukelele-atelier wordt gegeven aan een groepje van maximum 10 kinderen van 6 tot 12 jaar (De groepen worden samengesteld naar leeftijd, maturiteit, vooruitgang, eventuele voorkennis, persoonlijkheid.) Het leslokaal, het instrumentarium en de pedagogie is gericht op groepsgericht onderwijs.

Er zijn 3 sessies van 10 lessen in een schooljaar. Je kan kiezen om 1, 2 of 3 sessies te volgen. Aangezien we thematisch en gedifferentieerd werken kan je ook beginnen in sessie 2 of 3.

Ons eerste instrument is ons lichaam. Ritmische begrippen zoals maat, puls, tijdsduur, harmonische en melodische begrippen zoals toon, intervallen, akkoorden, frasering worden ingeoefend door beweging, spel, improvisatie, oefeningen van reactie en coördinatie. We ontwikkelen auditieve, motorische vaardigheden. Het stimuleert de kracht van creatie en concentratie. Als ons lichaam het begrijpt is het instrument een middel om het uit te drukken.

De lessen gaan door in Villa Akebia op maandag, donderdag of op zaterdagnamiddag (de groepen worden in overleg samengesteld)

Kostprijs: 125 euro per sessie.

Prijzen:

  • Kostprijs: 125 euro per sessie.
  • Korting bij inschrijving in 2 sessies: 225 euro ipv 250 euro
  • Korting bij inschrijving in 3 sessies: 325 euro ipv 375 euro

Opmerking: de korting is geldig per kind (niet cumuleerbaar met andere kinderen), per atelier en indien op voorhand betaald.

Als een kind ziek is, wordt deze les niet ingehaald, iemand anders mag dan wel in de plaats de les komen volgen.

Leerkracht: Jan Maris, Eerste Prijs Conservatorium Brussel. Volgt sinds 2018 een extra opleiding aan het Institut de Rythmique Jaques-Dalcroze de Belgique. Meer dan 30 jaar leservaring in verschillende academies.