Piano-atelier

Piano-atelier wordt gegeven aan een groepje van maximum 12 kinderen van 6 tot 12 jaar (De groepen worden samengesteld naar leeftijd, maturiteit, vooruitgang, eventuele voorkennis, persoonlijkheid). Het leslokaal, het instrumentarium en de pedagogie is gericht naar groepsgericht onderwijs.

Er zijn 3 sessies van 10 lessen in een schooljaar. Je kan kiezen om 1, 2 of 3 sessies te volgen. Aangezien we thematisch en gedifferentieerd werken kan je ook beginnen in sessie 2 of 3.

Ons eerste instrument is ons lichaam. Ritmische begrippen zoals maat, puls, tijdsduur, harmonische en melodische begrippen zoals toon, intervallen, akkoorden, frasering worden ingeoefend door beweging, spel, improvisatie, oefeningen van reactie en coördinatie. We ontwikkelen auditieve, motorische vaardigheden. Het stimuleert de kracht van creatie en concentratie. Als ons lichaam het begrijpt is het instrument een middel om het uit te drukken.

De lessen gaan door in Villa Akebia op dinsdag, donderdag, vrijdag of op zaterdagnamiddag (de groepen worden in overleg samengesteld)

Prijzen:

  • Kostprijs: 125 euro per sessie.
  • Korting bij inschrijving in 2 sessies: 225 euro ipv 250 euro
  • Korting bij inschrijving in 3 sessies: 325 euro ipv 375 euro

Opmerking: de korting is geldig per kind (niet cumuleerbaar met andere kinderen), per atelier en indien op voorhand betaald.

Als een kind ziek is, wordt deze les niet ingehaald, iemand anders mag dan wel in jouw plaats de les komen volgen.

INSCHRIJVEN: stuur een mailtje naar VillaAkebia@gmail.com met daarin vermeld:

  • Naam en voornaam van het kind
  • Geboortedatum van het kind
  • Welke sessie(s) je kind zou volgen

Je krijgt dan spoedig bericht als er nog plaats is voor jouw kind.

Leerkracht: Natalie D’haene, Master Diploma Conservatorium Brussel. Volgt sinds 2018 een extra opleiding aan het Institut de Rythmique Jaques-Dalcroze de Belgique. Meer dan 20 jaar leservaring in verschillende academies.